Etiket arşivi: RGS

Güvenlik Hizmeti Alımı

Özel güvenlik hizmeti alımı konusunda dikkat edilmesi gerekenler;

1- Özel güvenlik şirketinin, SSK borcu veya Vergi borcu olmamalıdır. Çünkü işçilere hakkını vermeyen firma size ne kadar düşük fiyat verirse versin, bu sorumlulukları yerine getirmiyorsa çalıyor demektir.

2- Merdiven altı firmalardan uzak durun. Limited şirketler (ltd.şti.) daha basit kurulurlar. Yönetimleri ve mali sorumlulukları adı üstünde limitli yani sınırlı olup, ortakları ve yöneticileri daha sınırlıdır. Bu nedenle ANONİM ŞİRKETLERİ tercih etmelisiniz. Ortak sayıları (minimum 5) olan (önemli not: Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren yeni Ticaret kanununa göre ortak sayısının en az 5 olması şartı kaldırıldı) Anonim şirketler (limited şirketlerde 2 hissedar yeterli) çok daha kurumsal ve sermaye açısında güçlü firmalardır.Adı, yurtdışı bağlantısı, eldeki proje sayılarına bakmaksızın dandik LTD.ŞTİ.lerden uzak durun.

3- Çok düşük özel güvenlik personeli fiyatları veren firmalardan uzak durun. SSK ve Vergi borcu takacak olan bu şirketler, ileride başınızı ağrıtabilir. Hiç bir şey yapmazlarsa eksik adam çalıştırırlar. Adlarında VIP, Onur, Secur gibi ibareler bulunan çakma şirketlerden uzak durun. Maaşı ödemeyen firmalar nedeniyle işçi alacaklarının ve SGK borçlarının size rücu edilebileceğini hesaba katın.

4- Site yönetim firmalarına veya profesyonel yöneticilere güvenlik hizmeti alımı için yetki vermeyin. Avanta alırlar. Bunlara Ataköy Konakları, Kiptaş, Spradon evleri gibi yerlerde görev alan bazı yönetim şirketleri örnek gösterilebilir. Securinet, Viponur, Eubsa, Otorite gibi firmalar bunlara avanta verdiyse şaşırmayın. Size hizmet kalitesinin düşüklüğü şeklinde geri döneceğine emin olun. Koca site için ayda toplam 3-5 bin Tl alan bir yönetim firması sizce nereden kar eder? Onca hizmet o paraya yapılmaz ki!

5- Yabancı güvenlik şirketleri mi? Sakın ha! Uzak durun. Bunlar güçlü güvenlik şirketleri gibi gözükse de arpalıktır. Sizin veya sitenizde, fabrikanızda olan biteni başkalarına ve hatta yurtdışına sızdırmaları o kadar kolay ki. Onun için ulusal yani milli sermaye ile kurulan şirketleri tercih edin. Kim takar Securitas, Securinet, ISS, MİS, Pronet, G4S, Eubsa güvenliği… bunlar paravan şirketler… Amaçları ülkeyi sömürmek… En masum haliyle işçinizi sömürür, kar payını yurtdışına gönderirler. Siz de uluslararası güvenlik firması diye kanar maddi manevi sömürülürsünüz! (Zaten bir çok özel güvenlik görevlisinin şikayetlerinin nedeni de bu tip firmalardır)

Veritabanı kaybı nedeniyle siteye yapılmış önceki yorumlar:

Güvenlik Hizmeti Alımı için 5 cevap

  1. Vedatder ki:

    Çok doğru şeylerden bahsetmişsiniz. Yönetim firmaları 1 koyundan 2 post çıkarma derdinde. Sadece işin ekonomisine bakarlar. Hizmetin yürümesi umurlarında değil. Limited şirket konusuna da katılıyorum. Ben asla limitet şirket güvenlik firmalarında çalışmam. Anonim şirketler çok daha kurumsal ve sağlam. Piyasayı takip edin bakalım tüm sorunlu firmalar LTD. Bir de yabancı şirketlerle çalışmayın. Yarın ücretlerinizi alıp toz olup ülkelerine dönerlerse nereden alacaksınız maaşınızı.

  2. merhaba
    yurt dışı bağlantılı şirketler için yazdıklarınıza katılmıyorum. şu anda yurt dışı bağlantılı bir firmada çalışmaktayım bu şirketten ayrılan bütün yönetici ve güvenlik görevlileri bu şirketlerin uygulama tarzı ve çalışma sitemleriyle işlerini yapmakta. tabi ki içlerinde yerli kuruluş olmasına rağmen kötü niyetli iş yapanlarda var. ama doğruları da görmek lazım.

    bur da sıkıntı devletin bu sektör üzerindeki uygulama tarzları. bizler işimizi hep ters yaparız. 120 saat kursla önce güvenlik görevlisi alır daha sonrada üniversitede eğitim verdiririz. sektörü takip edenbirisiniz ne dediğimi anlarsınız.

    ilk sınavlar senede 4 kere yapılırken şimdi 6 sefer yapıyor. kahvede oturan adam 120 saat derse girip 60 puan alınca güvenlik oluyor. adam saha çıkarıyorsun adam daha doğru düzgün yasal haklarını bilmiyor.

    söyleyecek söz çok ….

    kolay gelsin

    saygılarımla

  3. adminder ki:

    Bu yazımı doğrular mahiyette bir çok yorum alsak da maalesef ögg arkadaşların bu yabancı firmalara eleştiri yerine hakaret etmeleri nedeniyle yazılarını onaylamadım. Şikayet, yorum ile hakaret veya beddua etmek ayrı şeylerdir. Buraya yazılan yazılar bu site varolduğu sürece burada kalacağından kötü örnek teşkil etmemesi için yayınlayamadım. Lütfen yorumlarınızı sadece yazı konusu ile ilgili olarak ve ahlak-adap kuralları içinde yapınız. Aksi takdirde kesinlikle onaylanmayacaktır.

  4. Muammader ki:

    Yerli veya yabancı olsun, genel itibariyle güvenlik şirketleri (taşeron) işçilerine oldukça düşük ücretler vermekte ve çalışma saatlerinde yasal sınırların üzerine çıkılmakta olduğu konusunda birçok makale mevcut…

    Uzun çalışma saatleri ve düşük ücret politikaları bir yana dursun, taşeron güvenlik firması bugün sizi “a” şehrine yarın “b” şehrine yollama gücüne sahip. Gitmiyorum deme gibi bir durumunuz yok, ya maddi külfeti göze alacaksınız ayrılarak yada kabulleneceksiniz… (birçok firma iş sözleşmesine bu şekilde maddeler ekliyor)

    İşin en garip yanlarından biri de “işe girerken imzalatılan senet”… Bazı güvenlik firmaları personelini her türlü çalışma koşulunda kendisine bağlı tutabilmek için olsa gerek “500TL” – “1000TL” gibi tutarlarla senet imzalatıyor ve personeli kendisine adeta bağlıyor… (gerekçe sorduğunuzda; “elbise, kelepçe, telsiz vb. ekipmanların ücreti” şeklinde yada benzer şekillerde cevaplar alabilmeniz mümkün)

    Güvenlik sektörüne yeni yasalar çerçevesinde baştan aşağı çeki düzen verilmesi doğru olacaktır, görüşündeyim… (çalışma koşulları, ücret politikaları, sosyal haklar vb.)

    • adminder ki:

      Sayın Muamma, özlük hakları, maaşlar vs. konusunda güvenlik hizmet sektörüne çeki düzen verilmesi görüşünüze katılıyorum. Ancak ögg.lerden alınan teminat senedi uygulamasına yaptığınız eleştiriye katılamıyorum. En azından ben şirketle sözleşme yapıp, ertesi gün mazeretsiz işe gelmeyen hatta telefonlarını bile kapatan, verilen üniforma ve güvenlik teçhizatını teslim etmeyen onlarca ÖGG tanıyorum. Bu açıdan firmalar haklı bence. Buna hukukta zimmetine geçirmek veya emniyeti suistimal denir.